Ingrediente pentru ciorba falsa de burta
- 500 g ciuperci pleurotus
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1-2 gogosari murati
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
Cum se prepara ciorba falsa de burta
Toaca in robotul de bucatarie ceapa, morcovul, patrunjelul si pastrarnacul, apoi caleste-le in putin ulei. Adauga doi litri de apa peste si ciupercile taiate fasii exact ca la burta. Adauga sare si piper si lasa la fiert pret de jumatate de ora. Inainte cu 5 minute sa fie gata, adauga gogosarii taiati fasii si usturoiul zdrobit sau taiat feliute subtiri. Intr-o farfurie, freaca galbenusurile de ou cu smanatana, dezleaga cu doua polonice se zeama si toarna totul in oala. Lasa sa mai fiarba 5 minute.
Cum se serveste ciorba falsa de burta
Ciorba falsa de burta se serveste cu putin otet si cu smantana, exact ca in cazul celei adevarate. Daca nu ai probleme cu stomacul, atunci o poti manca si cu un ardei iute.
Sursa foto: margatyna.blogspot.com