Ciorbe & Supe

#ciorba radauteana #ciorba #pui #legume #smantana #usturoi #reteta

Ciorba radauteana

ciorba radauteana este una dintre cele mai cautate ciorbe, fiind ca o “sora mai mica” pentru ciorba de burta. Avand la baza carnea de pui, acest fel de mancare este mai putin gras decat preparatul obtinut din burta, insa aproape la fel de gustoasa. 
 

Ingrediente pentru ciorba radauteana:
 

  • 2 piepturi de pui, taiate in jumatate
     
  • 2 cartofi
     
  • 4 morcovi
     
  • 2 radacini de pastarnac
     
  • 2 ardei grasi
     
  • 1 ceapa medie
     
  • O jumatate de radacina de telina
     
  • 3 oua, de la care se va folosi doar galbenusul
     
  • 400 grame iaurt
     
  • Cateva linguri de smantana
     
  • Un pahar de bors sau cateva linguri de otet
     
  • 5-6 catei de usturoi
     
  • Verdeata tocata
     
  • 1 lingura de condimente
     
  • Sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara ciorba radauteana:
 

  • Curata legumele de coaja. Pieptul de pui trebuie si el curatat de piele si spalat.
     
  • Fierbe pieptul de pui in 2,5 - 3 litri de apa si legumele, cu o lingura de condimente, pana cand carnea se desprinde de pe oase.
     
  • Scurge zeama, scoate oasele si taie carnea bucatele. Taie si legumele in bucatele. Apoi adauga bucatile de carne si legume inapoi in supa, lasandu-le sa fiarba.
     
  • Separat bate bine iaurtul si galbenusurile de ou, poti adauga si o lingura de smantana, amestecand bine.
     
  • In timp ce supa fierbe, adauga compozitia de ou si iaurt, amestecand continuu.
     
  • Adauga putin bors sau otet, pentru a-i oferi supei un gust usor acrisor.
     
  • Zdrobeste ustroiul si pune-l si pe el in supa, lasand sa dea in clocot, gustand din cand in cand.
     
  • Asezoneaza supa cu sare si piper, dupa gust.
     

Cum se serveste ciorba radauteana:
 

  • Se serveste calda, cu putina verdeata pusa deasupra.
     
  • Ii poti adauga si 1-2 linguri de smantana si daca mai este cazul, putin otet.

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete