Ingrediente
- 1 lingurita seminte de chimion
- 2 linguri ulei de masline
- 700g morcovi
- 3 cepe medii
- O bucata de aproximativ 2 cm de ghimbir sau 2 lingurite pudra de ghimbir
- 2 lingurite turmeric
- 1 litru supa de legume (sau apa plata)
- 150g linte rosie, nefiarta
- 1 conserva lapte de cocos pentru gatit (neindulcit)
- Sare
- Piper proaspat macinat
- Frunze de coriandru pentru servit (poti inlocui cu patrunjel)
Cum se prepara
Spala bine morcovii, ceapa si ghimbirul si curata-le de coaja. Toaca ceapa foarte marunt. Morcovii taie-I felii iar ghimbirul da-l prin razatoarea mica. Scote-le pe o farfuri si adauga in oala respectiva uleiul,
Intr-o oala incapatoare adauga semintele de chimion si pune-le pe foc timp de un minut, amestecand continuu pana incep sa se prajeasca si sa elibereze un parfum intens. Canc sunt gata scoate-le pe o farfurie si in oala adauga uleiul de masline, ceapa si morcovii. Amesteca bine pana cand ceapa incepe sa se inmoaie. Adauga apoi ghimbirul, turmericul si semintele de cumin. Amesteca totul foarte bine timp de 30-50 de secunde.
Adauga peste apa sau supa de legume date intr-un clocot in prealabil. Adauga si lintea si amesteca usor. Lasa dupa sa fiarba pana cand legumele si lintea sunt bine fierte. Daca este necesar mai adauga putina apa. Fierbe supa la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
Cand este gata stinge focul si lasa supa sa se raceasca inainte de a o pasa. In caz contrar risti sa strici blenderul.
Pune supa pasata inapoi in oala si pune-o pe foc. Asezoneaza su sare si piper dupa gust si adauga cand da in clocot adauga laptele de cocos. Daca este prea groasa mai adauga apa pana obtii consistenta dorita.
Serveste supa cu frunze de coriandru sau patrunjel pe deasupra.
Sursa foto: realsimple.com