Ingrediente:
- 3 rosii bine coapte
- 3 cepe
- ¼ varza
- 1 tija de telina Apio
- 2-3 frunze de la telina (Apio, daca nu de telina clasica)
- 1 ardei iute, verde
- 3 carcase de pui
- 2 l de apa
- sare
- piper negru
Cum se prepara:
Curata si toaca ceapa marunt.
Se spala bine, se usuca si se toaca si ardeiul verde, telina si varza.
Curatata rosie de coaja si teie-le cubulete.
Intr-o oala incapatoare prepara o supa din carcasele de pui si apa, impreuna cu cojile de la rosii, partile dure de ceapa si frunzele de telina. Lasa totul sa fiarba timp de 30 de minute, apoi strecora bine zeama, pastrand-o pentru a prepara piureul.
Intr-o cratita incapatoare se toarna ulei de masline si de adauga ceapa, piper si sare. Se soteaza pana cand ceapa devine translucida. Se adauga apoi telina, varza si rosiile si se continua sotarea.
Acopera toul cu supa de pui si lasa legumele sa fiarba pana cand se inmoaie bine.
La final paseaza totul foarte bine si ai obtinut piureul detoxifiant pe care-l poti consuma ori de cate ori doresti.