Ingrediente pentru supa crema de telina
- 2 teline mari
- 2 morcovi
- 2 cartofi mari sau 4 mici
- 1 ceapa alba
- 200 ml smantana pentru gatit
- 70g unt
- 1,5 l apa (sau supa de legume)
- nucsoara
- sare
- piper
Cum se prepara supa crema de telina
Spala legumele bine si curata-le de coaja. Taie-le apoi in bucati de marime potrivita.
Intr-o oala incapatoare adauga apa sau supa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot adauga legumele si lasa-le sa fiarba pana cand sunt bine patrunse.
Cand legumele s-au fiert, scoate-le cu ajutorul unei palete intr-un vas incapator. Lasa-le sa se raceasca timp de 20 de minute, apoi paseaza-le cu ajutorul unui blender vertical sau al robotului de bucatarie.
Transfera apoi piureul de legume intro cratita incapatoare si adauga cate putina zeama in care acestea au fiert, pana obtii consistenta dorita. Cand ai obtinut consistenta dorita, apringe focul si lasa supa sa dea in clocot. Adauga untul, smantana, nucsoara si asezoneaza dupa gust cu sare.
Cum se serveste supa crema de telina
Serveste supa crema de telina alaturi de crutoane aromate preparate in casa. Daca ai musafiri, poti decora farfuria cu doua-trei frunze de menta sau cepsoara tocata marunt.
Sursa foto: adribarrcrocetti.com