ciorba de fasole verde este unul dintre cele mai cunoscute preparate in bucataria romaneasca. O poti face fara iaurt in perioada de post.
Ingrediente pentru ciorba de fasole verde
- 1 kg fasole verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 2 linguri ulei
- cimbru
- 1 ½ ceapa
- 2 ardei grasi
- 1 morcov
- 2 rosii (pulpa)
-
sare
Cum se prepara ciorba de fasole verde
Taie capetele de la fasole si arunca-le. Taie marunt rosiile, ceapa, ardeii si verdeata. Rade morcovul. Caleste in ulei ierburile si legumele, cu exceptia fasolei.
Apoi se pune compozitia din tigaie intr-o oala si se adauga apa. Pune oala la fiert, iar cand da in clocot adauga si fasolea, pentru 30 de minute. Condimenteaza dupa gust.
Cum se serveste ciorba de fasole verde
Se serveste calda.