Supa de praz poate fi facuta atat in varianta obisnuita, cat si in cea de post. Inlocuieste untul cu uleiul si renunta la smantana sau branza adaugata la final si vei avea o supa hranitoare si la fel de gustoasa.
Ingrediente pentru supa de praz si cartofi
- 1 legatura de marar
- 9 linguri ulei de masline extravirgin
- 1.7 kg praz
- 2 cartofi mari, taiati
- 3 catei usturoi, maruntiti
- 8 cani supa de legume
-
sare
Cum se prepara supa de praz si cartofi
Fa o pasta din uleiul de masline si marar, cu ajutorul unui blender .
Taie prazul in bucati mai mici si apoi pune-ne intr-un blender pentru a-l marunti.
Pune intr-o tigaie pasta de marar si ulei, la foc mediu. Apoi adauga prazul si putina sare. Amesteca bine si acopera cu un capac. Lasa mancarea pe foc maxim 10 minute, pana cand prazul s-a inmuiat. Adauga cartofii si usturoiul si lasa mancarea pe foc, 20 de minute, fara sa o mai acoperi. Amesteca din cand in cand. Dupa ce cartofii s-au inmuiat, paseaza-i in mancare. Poti pune intreg continutul intr-un blender ca sa obtii o supa fina de praz.
Apoi toarna supa obtinuta inapoi in cratita, las-o sa stea pe foc pana da o data in clocot, apoi supa este gata.
Cum se serveste supa de praz
Se poate servi cu migdale presarate. In cazul in care nu tii post, poti sa razi niste branza deasupra. De asemenea, o poti servi cu paine prajita frecata cu usturoi.