Supa Borscht este un preparat tipic pentru bucataria ucraineana, insa este raspandit in multe zone din Europa de Est. O poti pregati simpla sau poti pune bucatele de carne de miel sau vita.
Ingrediente pentru supa cu sfecla rosie
5 sfecle rosii
1 ceapa mare, taiata
1 catel de usturoi, taiat
2 cani supa de pui sau vita
1 lingurita sare
2 lingurite piper negru
1 lingurita maghiran
1 lingurita cimbru
2 lingurite marar
smantana.
Cum se prepara supa de sfecla rosie
Pune sfecla intr-o oala si toarna apa numai cat sa o acopere. Apoi las-o la fiert cam 45 de minute.
Pune intr-o tigaie 1 lingura de ulei si apoi caleste ceapa pana cand aceasta se inmoaie. Adauga usturoiul la final, mai lasa putin si apoi da tigaia deoparte.
Scurge bine sfecla, lasa-o sa se raceasca si decojeste-o. Apoi taie sfecla in cubulete si transfer-o intr-un castron. Adauga peste ea ceapa si usturoiul si pune-le intr-o cratita, pe foc. Adauga supa de pui sau vita, apoi ierburile aromatice si lasa supa sa fiarba cam 20 de minute.
Pentru a obtine o supa cremoasa , pune-o intr-un blender si proceseaz-o.
In cazul in care vrei ca supa sa fie cu carne, incalzeste bucatelele de carne si apoi adauga-le in supa cremoasa.
Cum se serveste supa de sfecta rosie
Se serveste cu smantana pe deasupra. De asemenea, poti sa presari marar.