Ciorbe & Supe

#supa # supa borscht #ucriana # retete ucrainene

Supa Borscht cu sfecla rosie

Supa Borscht este un preparat tipic pentru bucataria ucraineana, insa este raspandit in multe zone din Europa de Est. O poti pregati simpla sau poti pune bucatele de carne de miel sau vita.
 

Ingrediente pentru supa cu sfecla rosie
 

5 sfecle rosii
1 ceapa mare, taiata
1 catel de usturoi, taiat
2 cani supa de pui sau vita
1 lingurita sare
2 lingurite piper negru
1 lingurita maghiran
1 lingurita cimbru
2 lingurite marar
smantana.
 

Cum se prepara supa de sfecla rosie
 

Pune sfecla intr-o oala si toarna apa numai cat sa o acopere. Apoi las-o la fiert cam 45 de minute.
Pune intr-o tigaie 1 lingura de ulei si apoi caleste ceapa pana cand aceasta se inmoaie. Adauga usturoiul la final, mai lasa putin si apoi da tigaia deoparte.

Scurge bine sfecla, lasa-o sa se raceasca si decojeste-o. Apoi taie sfecla in cubulete si transfer-o intr-un castron. Adauga peste ea ceapa si usturoiul si pune-le intr-o cratita, pe foc. Adauga supa de pui sau vita, apoi ierburile aromatice si lasa supa sa fiarba cam 20 de minute.

Pentru a obtine o supa cremoasa , pune-o intr-un blender si proceseaz-o.

In cazul in care vrei ca supa sa fie cu carne, incalzeste bucatelele de carne si apoi adauga-le in supa cremoasa.
 

Cum se serveste supa de sfecta rosie
 

Se serveste cu smantana pe deasupra. De asemenea, poti sa presari marar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete