O supa-crema este intotdeauna o optiune buna pentru cei care vor sa consume o mancare usoara, indiferent de anotimp. Iar supa-rema de praz si cartofi este o solutie recomandata si celor care se grabesc sa incropeasca rapid o mancare gustoasa si usoara.
Timp total de gatit: o ora si 40 minute
Ingrediente pentru 6 portii:
Taiati prazul in bucati mici. Puneti o cratita de 6 litri pe foc, care a fost dat la nivel mediu . Puneti la topit untul.
Adaugati prazul si deasupra puneti sare grunjoasa si acoperiti vasul pentru 5 minute. Micsorati flacara putin si lasati vasul pe foc pana cand prazul s-a inmuiat bine, aproximativ 25 de minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati cartofii si bulionul (sucul de rosii), crescand nivelul flacarii la mediu spre ridicat, pana cand compozitia din cratita ajunge sa fiarba. Dati focul la mic, acoperiti vasul si lasati sa fiarba pana cand cartofii s-au fiert, aproximativ 45 de minute. Inchideti focul si bagati in amestecul rezultat un mixer (puteti pune amestecul la un blender), astfel incat sa rezulte o pasta. Amestecati pasta cu frisca, lapte batut (sau zer) si piper alb . Gustati pasta rezultata si condimentati-o dupa gust.
- o jumatate de kilogram de praz, curatat (cu aproximatie 4-5 bucati)
- 3 linguri de unt nesarat (se poate folosi si margarina )
- sare grunjoasa, pentru asezonare
- 3 cartofi albi mici, decojiti si taiati in cubulete mici
- 1 litru de bulion sau suc de rosii
- o cana de frisca
- o cana de lapte batut sau zer
- o jumatate de lingurita de piper alb
-
o lingura de arpagic maruntit
Mod de preparare:
Mod de servire:
Presarati deasupra arpagicul taiat si serviti imediat. Puteti consuma aceasta supa-crema si rece.
Pofta buna!