Ciorbe & Supe

#supa crema legume # retete supa #supa crema #dovlecei #mazare #leurda

Supa crema de dovlecei, mazare si leurda – rasfat in timpul primaverii

Profita de bogatiile oferite de natura in aceasta perioada a anului si prepara mancaruri gustoase si hranitoare, pline de vitamine si minerale, necesare organismului. Iata cum poti prepara o supa crema de dovlecei, mazare si leurda in doar cateva minute.

 

Ingrediente pentru supa crema cu dovlecei, mazare si leurda

  • 800g dovlecei
  • 300g mazare
  • 1 ceapa mare alba
  • doua legaturi de leurda
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 100ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper

Cum se prepara supa crema cu dovlecei, mazare si leurda

Curata dovleceii de coaja si taie-i cubulete. Curata ceapa si tai-o marunt.

Intr-o oala pune uleiul la incins si caleste ceapa. Cand incepe sa se inmoaie adauga dovleceii si continua sa amesteci. Adauga putina sare. Caleste dovleceii pana cand incep sa se rumeneasca usor apoi adauga 400ml apa si lasa-i sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Adauga apoi si mazarea si lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt bine patrunse.

La final adauga leurda si las-o sa fiarba la foc mic timp de doua minute. Stinge focul si lasa supa sa se raceasca.

Cand s-a racit adauga supa la blender si paseaz-o bine pana cand obtii o crema fina.

Pune din nou supa la fiert. Cand da in clocot adauga smantana si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Cum se prepara supa crema cu dovlecei, mazare si leurda

Supa crema cu dovlecei, mazare si leurda se serveste calda, decorata cu frunze de menta. Poti servi alaturi crutoane de aine sau felii de paine prajita unse cu ulei si usturoi.

Sursa foto: knorr.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare