Supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce este o mancare sanatoasa, potrivita in alimentatia copiilor, dar si a adultilor.
Ingrediente pentru supa de morcovi cu ghimbir
1/2 kg morcovi
2 cepe mici
1 cartof dulce
700 m supa de legume
1 radacina ghimbir
1 lingura unt
120 ml smantana dulce
sare
piper
boia dulce
50 g parmezan ras
Cum se prepara supa crema de morcovi cu ghimbir
Curata legumele, apoi spala-le in apa rece. Taie ceapa marunt, morcovil felii si cartoful cubulete.
Pune mai intai ceapa la calit in unt, iar cand aceasta devine aurie adauga morcovii si cartoful si mai lasa in tigaie 3 minute.
Legumele calite le adaugi intr-o oala incapatoare, completezi cu supa de legume (sau apa) si lasi la fiert circa 30 de minute.
La ultimele clocote adaugi ghimbirul ras si potrivesti de gust cu sare, piper si putina boia dulce.
Cu ajutorul unui blender pasezi toate legumele din oala, apoi adaugi smantana lichida.
Cum se serveste supa crema de morcovi cu ghimbir
Serveste supa de morcovi cu crutoane de paine prajita alaturi si putin parmezan ras.
Foto: derekskitchen.blogspot.com
- 2012-03-28 2012-03-28
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr