Ingrediente pentru supa crema de urzici
- 1 kg urzici
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 3-4 catei de usturoi
- sucul de la o lamaie
- sare
- piper
- 50g unt
- 100g smantana pentru gatit
- parmezan pentru servit
Cum se prepara supa crema de urzici
Spala bine urzicile si pune-le la fiert in apa cu sare.
Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o usor intr-o tigaie cu uleiul de masline. Curata cartofii si taie-i cubulete. Dupa ce urzicile au dat in clocot adauga peste acestea ceapa calita si cartofii taiati cubulete. Lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt moi. Stinge focul si lasa supa sa se raceasca putin.
Cu ajutorul blenderului paseaza supa pana obtii o crema fina. Pune din nou supa pe foc si adauga untul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adauga zeama de lamaie dupa preferinte. Lasa totul sa dea intr-un clocot, apoi stinge focul si adauga smantana. Amesteca foarte bine!
Atentie! Nu folosi smantana normala, deoarece se va branzi!
Cum se serveste supa crema de urzici
Serveste supa crema de urzici cu parmezan ras pe deasupra. O poti servi cu crutoane de paine alaturi.
Sursa foto: culinar.timpul.md