Vrei sa prepari o supa speciala invitatilor tai? Iti propunem o reteta savuroasa si inedita de supa de dovleac si caju, care se pregateste foarte usor.
Ingrediente pentru supa cu dovleac si caju:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi, tocat
- 550 g dovleac
- 80 g caju prajite
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 l supa de legume
- 1 lingura de seminte de chia
- nucsoara macinata
- piper
- smantana
Cum se prepara supa cu dovleac si caju:
Incinge uleiul si untul intr-o cratita mare si caleste ceapa cateva minute, pana cand se inmoaie.
Adauga usturoiul, dovleacul, caju si pasta de tomate. Amesteca-le doua minute, apoi adauga supa de legume, redu focul si lasa compozitia sa fiarba 15-20 de minute, pana cand dovleacul este fraged.
Scoate legumele din supa si paseaza-le la blender, adauga peste ele si putina nucsoara si usturoi, iar la final condimenteaza-le cu sare si piper dupa gust. Adauga legumele din nou in supa si amesteca pana cand se omogenizeaza.
Cum se serveste supa de dovleac si caju:
Supa cu dovleac si caju se serveste calda, presarata cu seminte de chia si smantana.
Sursa foto: allaboutyou.com