Ingrediente pentru supa de bere
- 500 ml bere
- 500 ml lapte
- 4 felii de paine putin uscata
- 2 galbenusuri
- 50g unt
- 1 lingura de faina
- 1 lingurita scortisoara
- coaja de la o lamaie (bucati mari)
- sare
- piper
Cum se prepara supa de bere
Intr-o oala adauga untul si pune-l la topit. Adauga apoi faina si amesteca bine pana incepe sa se rumeneasca usor. Treptat adauga berea peste faina si amesteca foarte bine. Dupa ce ai incorporat berea adauga coaja de lamaie si scortisoara. Adu totul la punctul de fierbere, apoi da focul mic si lasa supa sa fiarba timp de cateva minute, amestecand continuu.
Intr-un bol pentru mixer se adauga galbenusurile cu o lingurita de sare si se mixeaza foarte bine. Se adauga cate putin lapte si se continua mixarea la putere mare.
Adauga amestecul obtinut, treptat, peste supa, amestecand fara incetare. Lasa supa sa fiarba cinci minute apoi scoate coaja de lamaie. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Cum se serveste supa de bere
Serveste supa de bere cu crutoane de paine.
Sursa foto: freundeskreisbremergeschichtenhaus.wordpress.com