Ciorbe & Supe

#supa de bere # retete supe #supe #supa #bere

Supa de bere, o reteta elvetiana pe care trebuie sa o incerci

Supa de bere este o retete de provenienta elvetiana, diferita de supele normale, cu care esti obisnuit. Este perfecta insa pentru zilele racoroase de toamna. Aroma acesteia, unica iti va imbia simturile si iti va da energie. Iata cat de usor se prepara.

Ingrediente pentru supa de bere

  • 500 ml bere
  • 500 ml lapte
  • 4 felii de paine putin uscata
  • 2 galbenusuri
  • 50g unt
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja de la o lamaie (bucati mari)
  • sare
  • piper

Cum se prepara supa de bere

Intr-o oala adauga untul si pune-l la topit. Adauga apoi faina si amesteca bine pana incepe sa se rumeneasca usor. Treptat adauga berea peste faina si amesteca foarte bine. Dupa ce ai incorporat berea adauga coaja de lamaie si scortisoara. Adu totul la punctul de fierbere, apoi da focul mic si lasa supa sa fiarba timp de cateva minute, amestecand continuu.

Intr-un bol pentru mixer se adauga galbenusurile cu o lingurita de sare si se mixeaza foarte bine. Se adauga cate putin lapte si se continua mixarea la putere mare.

Adauga amestecul obtinut, treptat, peste supa, amestecand fara incetare. Lasa supa sa fiarba cinci minute apoi scoate coaja de lamaie. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Cum se serveste supa de bere

Serveste supa de bere cu crutoane de paine.

 

Sursa foto: freundeskreisbremergeschichtenhaus.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului