Supa de dovleac si cartofi constituie un preparat ideal pentru anotimpul rece si in special pentru toamna. Cremoasa si satioasa, supa va deveni preferata intregii familii.
Ingrediente pentru supa de dovleac si cartofi
- 1 ceapa mica, taiata
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita praf curry
- 3 catei de usturoi
- 2 cani dovleac, cubulete
- 1 cartof decojit, taiat
- 5 cani supa de pui
- 1 crenguta de cimbru
- 1/2 lingurita sare
-
smantana.
Cum se prepara supa de dovleac si cartofi
Soteaza ceapa in ulei, adauga praful curry si usturoiul , pana cand acesta devine translucid. Adauga apoi dovleacul, cartoful, supa, crenguta de cimbru si sarea. Pune capacul si lasa la fiert pana cand ingredientele s-au inmuiat.
Scoate apoi cimbrul si usturoiul. Toarna supa intr-un blender si proceseaza. Adauga sare si piper dupa gust.
Cum se serveste supa de dovleac si cartofi
Se serveste calda, cu smantana pe deasupra.
Sursa foto: userealbutter.com