Ciorbe & Supe

#supa #fructe de mare # retete supa

Supa de fructe de mare

Daca te-ai saturat de supele si ciorbele traditionale, poti sa iti surprinzi familia cu o noua reteta mediteraneeana de supa de fructe de mare. Se prepara rapid si usor si va fi apreciata atat de membrii familiei tale, cat si de invitatii tai.


Ingredientele pentru supa de fructe de mare:

  • 250 gr creveti mari, nedecorticati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 75 ml de vin alb sec
  • 200 gr rosii din conserva
  • 500 ml supa de legume
  • 1 lingura de harissa
  • 2 linguri de smantana pentru gatit
  • scoici


Cum se prepara supa de fructe de mare:

Curata crevetii si caleste-i in ulei de masline, timp de 5 minute. Adauga ceapa si morcovii si lasa-i inca 10 minute, pana se inmoaie. Toarna vinul, apoi adauga rosiile si supa si lasa-le sa fiarba 30 de minute. Marunteste crevetii si paseaza cu un blender compozitia, apoi trece-o printr-o strecuratoare. Pune din nou supa pe foc 10 minute si adauga harissa si zeama de lamaie. Adauga apoi smantana si las-o sa fiarba la foc mic.

Pentru servit, asezoneaza bine scoicile si crevetii. Incinge untul aromat intr-o tigaie, pana face spuma si adauga crevetii si scoicile si prajeste-le 1 minut pe fiecare parte.


Cum se serveste supa de fructe de mare:

Pentru a servi supa de fructe de mare asaza in centru crevetii si scoicile si stropeste cu smantana ramasa.

Sursa foto: tuktuk.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului