Supa de legume este o mancare sanatoasa si usor de preparat. Amestecul de legume fierte in zeama de legume sau de carne va da supei o savoare speciala, intarita si de rosii si patrunjel. Iata asadar o reteta de supa de legume .
Ingrediente pentru supa de legume:
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de usturoi
- 2 cani de praz tocat
- sare
- 2 cani de morcovi taiati feliute
- 2 cani de cartofi taiati cubulete
- 2 cani cu pastai de fasole verde, taiate in bucatele de 1-2 centimetri
- 2 litri de zeama obtinuta din fierberea legumelor sau a carnii
- 4 cani cu rosii, curatate de piele si seminte si apoi tocate
- 2 cani de boabe de porumb
- jumatate de lingura de piper proaspat macinat
- un sfert de cana de frunze de patrunjel proaspat taiat marunt
-
1-2 linguri de suc de lamaie proaspat stors.
Cum se prepara supa de legume:
Incalzeste la foc mic uleiul de masline intr-o cratita cu fundul gros. Cand s-a infierbantat, adauga prazul, usturoiul si un varf de sare si lasa-le sa se prajeasca pana cand se inmoaie, pentru aproximativ 7-8 minute .
Adauga morcovii, cartofii, fasolea verde si lasa-le sa fiarba timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga zeama de carne sau legume, da focul mai mare si las-o sa ajunga la punctul de fierbere. Dupa ce incepe sa fiarba, adauga rosiile, porumbul si piperul. Da focul mai mic, acopera cratita si las-o sa fiarba pana legumele s-au inmuiat, pentru 25-30 de minute. Ia cratita de pe foc si adauga patrunjelul si sucul de lamaie.
Pune sare dupa gust.
Cum se serveste supa de legume:
Se serveste imediat, calda.
Sursa foto : Littlesteps.eu