Ciorbe & Supe

#supa #legume

Supa de legume proaspete

Supa de legume este o mancare sanatoasa si usor de preparat. Amestecul de legume fierte in zeama de legume sau de carne va da supei o savoare speciala, intarita si de rosii si patrunjel. Iata asadar o reteta de supa de legume .
 

Ingrediente pentru supa de legume:
 

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de usturoi
  • 2 cani de praz tocat
  • sare
  • 2 cani de morcovi taiati feliute
  • 2 cani de cartofi taiati cubulete
  • 2 cani cu pastai de fasole verde, taiate in bucatele de 1-2 centimetri
  • 2 litri de zeama obtinuta din fierberea legumelor sau a carnii
  • 4 cani cu rosii, curatate de piele si seminte si apoi tocate
  • 2 cani de boabe de porumb
  • jumatate de lingura de piper proaspat macinat
  • un sfert de cana de frunze de patrunjel proaspat taiat marunt
  • 1-2 linguri de suc de lamaie proaspat stors.
     

Cum se prepara supa de legume:
 

Incalzeste la foc mic uleiul de masline intr-o cratita cu fundul gros. Cand s-a infierbantat, adauga prazul, usturoiul si un varf de sare si lasa-le sa se prajeasca pana cand se inmoaie, pentru aproximativ 7-8 minute .

Adauga morcovii, cartofii, fasolea verde si lasa-le sa fiarba timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga zeama de carne sau legume, da focul mai mare si las-o sa ajunga la punctul de fierbere. Dupa ce incepe sa fiarba, adauga rosiile, porumbul si piperul. Da focul mai mic, acopera cratita si las-o sa fiarba pana legumele s-au inmuiat, pentru 25-30 de minute. Ia cratita de pe foc si adauga patrunjelul si sucul de lamaie.

Pune sare dupa gust.
 

Cum se serveste supa de legume:
 

Se serveste imediat, calda.
 

Sursa foto : Littlesteps.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului