Supa de visine este un preparat deosebit, potrivit pentru zilele calduroase de vara, deoarece se serveste rece, de la frigider.
Ingrediente pentru supa de visine
- 1 kg visine;
- 1 lingura zahar;
- 1 lingurita sare;
- 2 oua;
- 3 linguri smantana grasa (optional).
Cum se prepara supa de visine
Curata visinele de codite, scoate-le samburii si spala-le in apa rece, apoi pune-le la fiert in 2 l de apa calda.
Dupa ce supa a dat in clocot, adauga 1 lingura cu zahar, acopera oala si continua fierberea pana cand fructele crapa usor. Ia supa de pe foc, iar dupa ce ai sarat-o las-o la racit, circa 15 minute.
Drege supa cu doua oua batute pana devin spuma.
Cum se serveste supa de visine
Serveste supa rece, de la frigider, avand alaturi crutoane de paine prajita.
Poti mixa supa cu ajutorul unui blender, astfel incat sa obtii un fel de supa crema. Adauga dupa gust si cateva linguri de smantana grasa.
Sursa foto: signejohansen.com