Cauti o reteta sanatoasa si satioasa? Incearca sofisticata supa frantuzeasca de ceapa cu pui si nasturel, un fel principal cu care iti vei impresiona mereu familia si musafirii.
Ingrediente pentru supa frantuzeasca de ceapa:
- 50 g unt nesarat
- 3 cepe mari taiate Julien
- 150 ml vin alb
- 900 ml supa de pui
- sare mare si piper negru dupa gust
- 3 linguri de coniac
- 2 piepti de pui fara piele, de circa 175 grame fiecare
- ulei vegetal
- nasturel proaspat
Cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa:
Topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu si prajeste ceapa lent circa 20 de minute, pana devine aurie, amestecand continuu. Adauga vinul si lasa-l la fiert pana se evapora putin, apoi toarna supa de pui si condimentele, lasa sa dea in clocot si asteapta inca 10 minute, pana totul clocoteste la foc mocnit. Acum adauga si coniacul.
Taie pieptul de pui in bucati potrivite si prajeste-le in putin ulei vegetal, asezoneaza-l cu sare si piper si ia-l de pe foc. Pune apoi puiul in mijlocul bolurilor in care urmeaza sa servesti preparatul, toarna supa deasupra si asezoneaza cu nasturel proaspat.
Cum se serveste supa frantuzeasca de ceapa:
Serveste supa frantuzeasca cu ceapa pe un platou decorat cu fasii subtiri de branza, frunze de cicoare si nuci.
Sursa foto: dailymail.com