Supele sunt mai intotdeauna un fel de mancare cautat, in special de cei care nu au timp sa gateasca, pentru ca sunt usor de facut si nu necesita mult timp petrecut in bucatarie. Si cum in aceasta perioada de post legumele sunt la mare cautare, supele de legume devin o mancare ideala.
Timp total de preparare : 70 de minute
Pentru opt portii aveti nevoie de:
- 500 de grame de carne tocata
- o cana de ceapa tocata
- o cana de telina tocata
- o cana de morcovi tocati
- 2 catei de usturoi, maruntiti
- o cutie de rosii decojite si taiate
- o cutie de sos de rosii
- 2 cutii de fasole uscata, care a fost clatita si strecurata
- 2 cani de apa
- 5 lingurite de granule de bulion de vita (concentrat cu gust de vita)
- o lingura de patrunjel uscat
- o jumatate de lingurita de oregano uscat
- o jumatate de busuioc uscat
- 2 cani de varza tocata
- o cutie de porumb boabe
- o cutie de fasole verde
- o cana de macaroane
Mod de preparare:
Puneti carnea intr-o cratita de supa. Lasati cratita pe foc mediu pana cand devine maronie, apoi scurgeti grasimea rezultata.
Amestecati ceapa, telina, morcovul, usturoiul, rosiile si sosul de tomate, fasolea apa si bulionul de vita. Condimentati cu patrunjel, oregano si busuioc si lasati sa fiarba la foc mic. Adaugati apoi varza, porumbul, fasolea verde si macaroanele. Aduceti-le la punctul de fierbere , apoi dati focul mai mic.
Lasati sa fiarba la foc mic pana cand legumele s-au muiat si pastele sunt fierte. In caz de nevoie adaugati si apa si lasati in continuare la fiert.
Mod de servire :
Se consuma cel mai bine calda.