Ingrediente pentru supa picanta de varza de Bruxelles
- 20 verze Bruxelles
- 1 conserva de rosii
- 5 ardei
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 3 linguri ulei de masline
- 2 fire maghiran proaspat
- 1 frunza de dafin
- 1 ardei mic iute
- sare si piper
- 1 litru apa
Cum se prepara supa picanta de varza de Bruxelles
Intr-o ulcica plina cu apa adauga o lingura de sare si pune-o la fiert. Cand clocoteste, adauga verzele si opareste-le 2-3 minute, apoi pune-le intr-o sita si clateste-le cu apa rece.
Spala ardeii, cateii de usturoi necuratati, ceapa taiata pe din doua si frunzele de maghiran si aseaza-le intr-o tava. Apoi stropeste-le cu doua linguri de ulei, presara pe ele sare si piper si coace-le in cuptor timp de 10 minute. Adauga si verzele scurse de apa si mai lasa-le inca 5 minute in cuptor.
Cand s-au racit, curata ardeii, ceapa si cateii de usturoi taie-i cubulete. Taie si varza de Bruxelles la jumatate.
Intr-o oala, pune o lingura de ulei masline in care ai zdrobit un catel de usturoi. Tot acolo pune si ardeiul iute uscat si rosiile din conserva. Caleste-le 2-3 minute la foc mic, apoi adauga legumele coapte si mai lasa-le pe foc 2-3 minute. Adauga apa, frunza de dafin, condimenteaza cu sare si mai lasa supa sa fiarba inca 15 minute.
Cum se serveste supa picanta de varza de Bruxelles
Poti servi aceasta supa cu o lingura de smantana, dar si cu un pahar de vin alb rece.
Sursa foto: warosu.org