Supa picanta de sfecla rosie este un preparat gustos, ideal pentru un pranz usor. Poate fi folosit si ca aperitiv sau poate fi servita seara. Pune-i alaturi niste bucatele de paine prajita si vei avea parte de un adevarat rasfat.
Ingrediente pentru supa picanta de sfecla rosie
- 4 sfecle rosii
- 2 cartofi
- 1 praz
- 1 ceapa
- 2 ardei iuti rosii
- 6 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
-
sare dupa gust
Cum se prepara supa picanta de sfecla rosie
Sfecla trebuie sa fie decojita, spalata bine si taiata. Taie apoi ceapa si prazul. Ia cartofii, curata-i bine, spala-i si taie-i si pe ei. Usturoiul trebuie taiat marunt. Ardeii iuti se taie, dar in bucati mai mari.
Toarna uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa. Se adauga apoi usturoiul, care se soteaza pentru cateva minute. Pune apoi verdeata si ardeii iuti si mai soteaza compozitia vreo 10 minute. Toarna 3 cani de apa. Poti folosi supa de pui sau de zarzavat . Lasa totul la foc mic pana cand legumele sunt facute.
Cum se serveste supa picanta de sfecla rosie
Se serveste calda, cu paine prajita. O poti garnisi cu putina smantana, daca vrei.