Profita de legumele si condimentele proaspete ale verii pentru a face un preparat rece si gustos. Supa de rosii cu usturoi si busuioc este un fel de mancare foarte potrivit pentru zilele calduroase de vara.
Ingrediente pentru supa rece de rosii cu usturoi si busuioc
- 900 gr rosii (pulpa), taiate
- 3 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- 1/4 litru supa de pui
- ¼ cana busuioc proaspat, tocat
- ½ lingura otet balsamic
-
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara supa rece de rosii cu usturoi si busuioc
Pune jumatatile de rosii cu partea taiata in sus, pe o tava, impreuna cu usturoiul. Toarna ulei de masline, apoi presara sare si piper. Da tava la cuptor la 195 grade Celsius pentru aproximativ 1 ora.
Pune apoi continutul tavii intr-un blender, impreuna cu supa de pui, busuiocul si otetul. Proceseaza pana obtii o supa fina.
Lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi adauga sare si piper.
Cum se serveste supa rece de rosii cu usturoi si busuioc
Se serveste rece. Preparatul insa poate fi servit si cald .