Ciorbe & Supe

#supa rece #rosii #usturoi #supa de rosii #supa

Supa rece de rosii cu usturoi si busuioc

Profita de legumele si condimentele proaspete ale verii pentru a face un preparat rece si gustos. Supa de rosii cu usturoi si busuioc este un fel de mancare foarte potrivit pentru zilele calduroase de vara.
 

Ingrediente pentru supa rece de rosii cu usturoi si busuioc
 

  • 900 gr rosii (pulpa), taiate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1/4 litru supa de pui
  • ¼ cana busuioc proaspat, tocat
  • ½ lingura otet balsamic
  • sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara supa rece de rosii cu usturoi si busuioc
 

Pune jumatatile de rosii cu partea taiata in sus, pe o tava, impreuna cu usturoiul. Toarna ulei de masline, apoi presara sare si piper. Da tava la cuptor la 195 grade Celsius pentru aproximativ 1 ora.

Pune apoi continutul tavii intr-un blender, impreuna cu supa de pui, busuiocul si otetul. Proceseaza pana obtii o supa fina.

Lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi adauga sare si piper.
 

Cum se serveste supa rece de rosii cu usturoi si busuioc
 

Se serveste rece. Preparatul insa poate fi servit si cald .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului