Ciorbe & Supe

#condimente #ulei de masline #reteta #supa #fasole #preparare #prosciutto

Supa toscana cu fasole si prosciutto

Supa toscana cu prosciutto seamana cu traditionala noastra ciorba de fasole, insa diferenta este data de folosirea de prosciutto si de condimente diferite.

Ingrediente pentru supa toscana cu prosciutto

2 linguri ulei de masline

60 g prosciutto

1 ceapa mica

1/4 telina

1/2 morcov

1 catel usturoi

1 cana apa

1 conserva fasole alba (1x400 g)

2 linguri patrunjel tocat

sare

piper

 


Cum se prepara supa toscana de fasole cu prosciutto

 


Pune uleiul de masline la incins intr-o tigaie incapatoare, apoi adauga cubulete de prosciutto si lasa-le sa se rumeneasca usor. Adauga ceapa tocata marunt, telina maruntita, morcovul dat pe razatoare si usturoul zdrobit. Lasa legumele sa se caleasca usor, circa 2 minute. Adauga apa si fasolea din conserva.

Lasa supa sa fiarba la foc mic, circa 10 minute, apoi adauga sare si piper dupa gust. La final, presara verdeata tocata peste supa.

 

Cum se serveste supa toscana de fasole cu prosciutto

Serveste supa calda, cu multa verdeata proaspata deasupra.


Sursa foto: myrecipes.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare