Cozonacul cu fructe confiate este un desert alternativ la clasicul cozonac de Paste. Acest tip de cozonac se prepara mai repede si are un gust dulce acrisor , in functie de fructele pe care le folosim in compozitie. Poate fi consumat atat la masa de Paste , cat si la micul dejun, cu o ceasca de cafea sau ciocolata calda .
Ingrediente
- 2-1/4 cani faina
- 1-1/2 cani zahar
- 1 cana unt topit
- 250 grame crema de branza
- 4 oua
- 1-1/2 lingurite praf de copt
- 1-1/2 lingurite esenta de vanilie
- 1-1/2 cani fructe confiate
- 1/2 cana nuca.
Cum se prepara cozonacul cu fructe confiate
Se incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Intr-un castron mare, se amesteca o cana si jumatate de faina cu celelalte ingrediente in afara de fructele confiate si de nuci. Se amesteca ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Compozita se amesteca apoi cu restul de faina, fructele confiate si nucile. Se amesteca bine, pana toate ingredientele sunt bine incorporate.
Compozitia se toarna in tavi de diverse forme si se coace timp de 45-55 de minute, pana se rumeneste. Inainte de a se scoate din tava, cozonacul se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Cozonacul se scoate din tava si se poate orna fie cu zahar pudra , fie cu o glazura de zahar, obtinuta dintr-un pahar de zahar pudra, 3-4 linguri de apa fierbinte sau zeama de fructe si esenta de vanilie care se fierb pana pasta devine omogena.
Cum se serveste cozonacul cu fructe confiate
Cozonacul cu fructe confiate se serveste ca desert, la masa din ziua de Paste, cu un pahar de lichior. Se mai poate consuma si dimineata, cu un pahar de lapte cald.