Cozonac de Paste

#cozonac #paste #mexic #retete paste #retete cozonac

Cozonac Mexican

Stim cu totii ce este acela un cozonac , nu? Prajitura traditional romaneasca cu stafide , rahat sau nuca, gatita in mod traditional de Paste si de Craciun. Dar stim ce este acela un cozonac mexican? Sa fie dulce, sarat sau picant? Cu stafide sau condimente? Cand auzim cuvantul “mexican” in bucatarie ne gandim la ceva iute, la “iti ia gura foc”. Dar cand alaturam cuvintele “cozonac” si “mexican” nu stim la ce sa ne asteptam, nu? Eu zic sa nu ne mai punem atatea intrebari si sa aflam singuri, cu ajutorul retetei de mai jos, ce inseamna un Cozonac Mexican.

Gata in: 2 ore
Grad de dificultate: mediu
Portii: 12
 
Ingrediente
 

  • 1 pachet de drojdie
  • 1/2 cana apa calduta
  • 1/2 cana zahar granulat
  • 1 lingura zahar granulat
  • 1 lingurita sare
  • 3 1/2 pahare faina (impartite)
  • 2 linguri margarina
  • 2 oua (batute)


Topping

  • 1/2 cana de zahar granulat
  • 1 lingura margarina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 galbenus de ou
  • 2/3 cani faina


Cum prepari cozonacul mexican

Intr-un bol punem drojdia , apa, lingurita de zahar si sarea si amestecam pana cand drojdia se dizolva. Adaugam 1-3/4 cani de faina si amestecam bine. Dupa ce am adaugat faina si am amestecat, acoperim bolul si il lasam intr-un loc usor cald pana cand cantitatea de aluat se dubleaza, proces ce dureaza aproximativ 45-50 de minute.

Intre timp amestecam margarina cu restul zaharului pana cand acesta din urma se topeste si se formeaza o crema. Ouale batute le turnam in aluat impreuna cu faina ramasa, dupa care amestecam bine. Aluatul va deveni usor moale. Il acoperim si il lasam in continuare la crescut.

Dupa ce s-a scurs timpul de crescut, turnam aluatul pe o masa acoperita cu faina si il impartim in 12 fragmente egale. Fiecare parte de aluat o modelam in forma unei chifle de aproximativ 4 centimetri in diametru. Asezam apoi chiflele pe o foaie de copt unsa bine cu ulei si turnam topping-ul peste fiecare. Le acoperim si le mai lasam la crescut aproximativ o ora, pana cand se dubleaza marimea. Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius si le lasam la copt aproximativ 15 min, pana cand marginile devin aurii.

TOPPING: Intr-un bol, amestecam bine zaharul, margarina, sarea si scortisoara, dupa care adaugam galbenusul de ou si faina. Amestecam compozitia pana devine faramicioasa.

Cum se serveste cozonacul mexican

Bun imediat ce-i scos din cuptor, dar si a doua sau a treia zi, cozonacul mexican

Se serveste atat rece, cat si cald.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare