Ce gospodina nu viseaza sa faca cel bun si mai frumos cozonac? Anul acesta ai ocazia sa coci un cozonac senzational, cu conditia sa tii cont de urmatoarele reguli:

1. Ingredientele sunt cele mai importante. Trebuie sa alegi cu atentie faina, drojdia, dar si ouale, care trebuie sa fie proaspete si de cea mai buna calitate.

2. Aluatul trebuie framantat o ora la un kilogram de faina. Cu cat se framanta mai mult, cu atat va creste mai bine.

3. Respecta intocmai reteta, mai ales daca ea a fost probata inainte cu succes. Nu pune mai mult zahar decat este prevazut in reteta, pentru ca altfel aluat scade. Nu face nici exces de oua, pentru ca aluatul va creste mai greu.

4. Aluatul nu trebuie sa umple mai mult de o treime din forma atunci cand este crud, pentru a-i permite cozonacului sa creasca frumos si sa nu se reverse peste marginile tavii.

5. Cuptorul trebuie incins bine inainte de a pune tavile, insa in primul sfert de ora focul trebuie scazut, pentru ca altfel aluatul prinde crusta la suprafata, ceea ce il va impiedica sa mai creasca si sa se coaca bine si uniform.

6. In prima jumatate de ora nu deschide cuptorul, pentru ca aluatul sa nu se lase.

7. Cand cozonacii incep sa se rumeneasca, acopera-i cu hartie de copt ca sa nu se arda la suprafata.

Sursa foto: onlystuff.eu

  •   2016-12-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii