Cozonacul cu fistic este desertul perfect pentru sarbatorile Pascale. Acesta este un desert parfumat, iar ghimbirul ii da o aroma unica. Cozonacul cu fistic este moale si pufos, iar fisticul de deasupra ii da o nota crocanta. Acesta va fi savurat cu placere atat de cei mici cat si de adulti.

 

Ingrediente pentru cozonacul cu fistic:

 

  • 250g faina integrala de grau;
  • 80g zahar sau zahar brun;
  • 1 lingurita pudra de ghimbir sau scortisoara;
  • 150 g praline ;
  • 1 plic praf de copt;
  • 80 g miere;
  • 20 cl lapte cald;
  • 30 g fistic prajit, nesarat;
  • 1 mana fulgi de cereale;
  • 1 fiola esenta de vanilie;
  • 1 fiola esenta de rom;
  • coaja rasa de la jumatate de portocala si jumatate de lamaie ;
  • un praf de sare.

 

Cum se prepara cozonacul cu fistic:

 

Preincalzeste cuptorul la 160°C. Toaca pralinele in bucati mici cu ajutorul cutitului sau cu ajutorul robotului de bucatarie.
 

Intr-un bol amesteca faina, zaharul, sarea si praful de copt. Adauga pralinele si mirodeniile (pudra de ghimbir sau scortisoara, esenta de rom, esenta de vanilie, coaja de lamaie si portocala).
 

Dilueaza mierea in laptele cald si adauga lichidul obtinut la amestecul de faina cu mirodenii. Toarna cozonacul intr-o forma speciala, unsa in prealabil cu unt si pudrata cu faina. Presara deasupra cozonacului fisticul si cerealele.
 

Adauga-l la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 de minute.

 

Cum se serveste cozonacul cu fistic:


Cozonacul cu fistic se serveste rece.

  •   2010-03-12
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din cozonac-de-paste

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.