Romanii au o bogata traditie in prepararea cozonacului, insa acesta este un produs raspandit in intreaga Europa, pana la marginea Asiei. In Rusia, cel mai apreciat cozonac este cel cu prune si miere .

Ingredientele din reteta sunt prezentate pentru un singur cozonac.
 

Ingrediente pentru cozonacul rusesc cu prune si miere

 

  • 2,25 cesti de faina
  • 0,75 cesti de zahar
  • 220 g de unt
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf de smantana
  • 3 linguri cu varf de miere
  • 20 de prune mici si coapte.


 

Cum se prepara cozonacul rusesc cu prune si miere

 

Amesteca faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul topit intr-un castron mare, pana la omogenizare.
 

Intr-un castron mai mic, amesteca smantana, ouale si mierea, apoi toarna acest amestec in castronul mare. Amesteca pana obtii un aluat omogen.
 

Toarna aluatul intr-o forma bine unsa. Rupe prunele in jumatati si aranjeaza-le in pe toata suprafata aluatului din tava.
 

Cozonacul se coace timp de 35-40 de minute intr-un cuptor incalzit in prealabil la 175 grade Celsius.
 

Gusta prunele inainte de a le pune peste aluat! Daca nu sunt destul de dulci, poti adauga un praf de zahar in fiecare jumatate de pruna.

 

Cum se serveste cozonacul rusesc cu prune si miere
 

Se poate servi atat cald, cat si rece. Atentie insa, consistenta acestui cozonac nu este potrivita pentru inmuierea in lapte.


Pofta buna!
 

  •   2010-03-15
  •  

Articol scris de

Cristi Radu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.