Cozonac de Paste

#cozonac #retete cozonac #retete paste

Cozonac Trandafir

Cozonacul este un desert dorit de toata lumea pe masa de sarbatori . Iata o reteta de cozonac gustos, exact ca cel facut de bunica.

Ingrediente pentru cozonac trandafir


  • 500 gr faina
  • 5 oua
  • 375 gr zahar
  • 40 gr drojdie de bere
  • 1 pahar cu lapte
  • o lingura rom
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja lamaie
  • 200 gr nuci
  • 300 gr unt.

Cum se prepara cozonacul trandafir:

 

Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cand aluatul este crescut, se adauga ouale unul cate unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca totul si se framanta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ora. Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se unge cu untul frecat spuma.

Peste stratul de unt, se aseaza foaia si se presara nucile trecute prin masina de tocat sau pisate marunt. Se infasoara foaia, formand un sul, care se taie in 8-10 bucati. Fiecare bucata se strange la unul dintre capete si se aseaza - una langa alta - cu partea stransa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se mai lasa sa creasca o jumatate de ora, dupa care se introduce in tava din cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit. Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri.

Cum se serveste cozonacul trandafir:

 

 

La cateva minute dupa ce s-a copt, se scoate din forma, cu grija, pentru ca “trandafirii” sa ramana uniti si se aseaza pe platou.

  •   2009-03-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ramona Sandu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii