Cozonac de Paste

#retete #cozonac

Cozonaci gustosi si pufosi

Cozonacul este un preparat traditional romanesc, nelipsit de pe masa de sarbatoare. Surprinde-i pe cei dragi cu un cozonac aromat si pufos, simplu sau cu diverse umpluturi.

Cozonac Panettone

Panettone este un desert tipic italinesc, care isi are originile la Milano. Acest desert este preparat cu ocazia sarbatorilor crestine. Are o forma de cupola si este inalt de 10-15 centrimetri. Acest tip de cozonac contine fructe confiate, coaja de lamaie si portocala, stafide sau ciocolata si este foarte pufos si aromat.

Se serveste cu bauturi calde sau vinuri dulci. In unele zone ale Italiei, panettone se serveste alaturi de crema mascarpone si cu un pahar de lichior.

Cozonac cu rahat

Cozonacul cu rahat este unul dintre preparatele culinare cu care romanii isi omenesc oaspetii, de obicei in preajma marilor sarbatori religioase. Cozonacul cu rahat este un produs usor de preparat, care nu necesita prea multe ingrediente.

Cozonacul cu rahat se poate servi atat cald, cat si rece, cu un pahar de vin rosu.

Cozonac Trandafir

Cozonacul Trandafir este un desert dorit de toata lumea pe masa de sarbatori. Este parfumat, gustos si pufos si poate fi consumat si dimineata, la micul dejun, cu o cana de cafea sau lapte cald. Se umple cu o compozitie din nuca, insa poti folosi si mac, stafide, rahat sau ciocolata.

Cozonac cu mac

Cozonacul cu mac necesita mai mult timp petrecut in bucatarie fata de un cozonac obisnuit. Chiar daca pregatirea umpluturii din seminte de mac si impletirea lui pentru un aspect atractiv iti pot lua cateva ore bune, cozonacul cu mac nu iti va dezamagi familia si musafirii niciodata. Este foarte aromat si pufos si poate fi consumat si cu lapte sau cu crema de ciocolata.

Cozonac cu scortisoara

Cozonacul cu scortisoara este ideal pentru sarbatorile pascale. Este usor de preparat si este foarte aromat. Contine unt, zahar, oua, lapte, vanilie si, bineinteles, scortisoara. Se serveste dupa ce s-a racit, la masa de sarbatoare.

Cozonac cu fructe confiate

Cozonacul cu fructe confiate este un desert alternativ la clasicul cozonac de Paste. Acest tip de cozonac se prepara mai repede si are un gust dulce acrisor, in functie de fructele pe care le folosim in compozitie.

Poate fi consumat atat la masa de Paste, cat si la micul dejun, cu o ceasca de cafea sau ciocolata calda.
 

  •   2013-12-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din cozonac-de-paste

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii