Gratarul de vara nu se limiteaza doar la preparate din carne si legume. Chiar daca esti in aer liber si nu ai la dispozitie decat jarul de la carbuni sau lemne, poti savura cateva deserturi delicioase, fripte pe gratarul incins. Iata cateva retete rapide de deserturi pe care le poti prepara si savura la iesirile la iarba verde!


Smochine la gratar cu miere si iaurt

Ingrediente pentru smochine la gratar:

  • 3 smochine proaspete, taiate jumatati;
  • o cutie de iaurt;
  • un pumn de fistic tocat marunt;
  • 2 linguri miere;
  • 6 feliute de lamaie;

Mod de preparare pentru smochine la gratar:

Jumatatile de smochine se pun pe gratarul incins si se intorc de pe o parte pe alta, pana se inmoaie, aproximativ 3 minute. Se asaza pe un platou, se toarna mierea pe deasupra si se pune cate o felie de lamaie. Intr-un bol mic, se amesteca iaurtul cu fisticul si putina miere.

Cum se servesc smochinele la gratar?

Smochinele se inmoaie in iaurtul cu fistic si se servesc caldute.


Bruschete cu ciocolata si branza

Ingrediente pentru bruschete cu ciocolata si branza:

  • branza brie, la temperatura camerei;
  • 10 felii de bagheta proaspata;
  • 20 de cirese coapte, fara samburi;
  • 10 bucatele de ciocolata.

Cum se prepara bruschetele cu ciocolata si branza?

Branza se taie feliute si se pune pe bucatile de bagheta. Se asaza bucati de ciocolata pe deasupra si cate doua cirese pe fiecare felie. Se pun bruschetele pe gratar, dar nu se lasa mai mult de 15-20 de secunde, pana cand branza si ciocolata se topesc, dar nu complet.

Cum se servesc bruschetele cu ciocolata si branza?

Bruschetele se servesc calde si pot fi consumate si cu alte fructe.


Sandvici din pandispan cu crema de branza si fructe

Ingrediente pentru sandvici din pandispan:

  • 8 felii de pandispan sau chec;
  • 1 cutie de crema de branza;
  • frisca (optional);
  • capsuni si fructe de padure.


Cum se prepara sandviciul din pandispan?

Unge feliile de pandispan cu crema de branza, fa-le sandviciuri si pune-le pe gratar, cam 1-2 minute pe fiecare parte. Apoi, desfa sandviciurile, completeaza umplutura cu frisca si cateva bucati de capsuni, afine, mure sau alte fructe de padure.

Cum se serveste sandviciul din pandispan?

Se serveste caldut, alaturi de cat mai multe fructe cu frisca.



Sursa foto: heidiklum.aol.com

  •   2013-08-16
  •  

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.