De 1 Martie, surprinde-ti invitatii cu deserturi festive, in culorile-vedeta ale sezonului: alb si rosu. Noi ti-am pregatit trei retete rapide si atragatoare, ideale la inceput de primavara!
1. Rulada cu zmeura si crema de branza
Ingrediente:
- 4 oua
- 150 grame zahar
- 30 ml colorant alimentar rosu
- 20 grame lapte batut
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita vanilie
- 100 grame faina
- 50 grame cacao
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- zahar pudra
Pentru crema:
- 250 grame crema de branza
- 50 grame unt
- 600 grame zahar pudra
- 1 lingurita vanilie
- 200 grame zmeura
Cum se prepara:
Bate bine ouale si adauga treptat zaharul, pana obtii o crema consistenta. Adauga apoi colorantul, laptele batut, uleiul, otetul si vanilia. Combina separat faina, cacaoa, praful de copt si sarea si incorporeaza treptat peste compozitia cu oua. Amesteca bine si apoi toarna intr-o tava.
Da la cuptor pentru 30 de minute. Scoate de la cuptor si asaza pe un prosop de bucatarie. Presara deasupra zahar pudra si ruleaza.
Pentru crema, amesteca branza cu untul, zaharul si vanilia. Desfa rulada, unge cu aceasta crema si presara zmeura. Ruleaza din nou, pudreaza cu zahar si da la rece pentru o ora.
2. Fursecuri in alb si rosu
Ingrediente:
- 450 grame faina
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- sare
- 150 grame unt
- 250 grame zahar
- 2 oua
- 1 galbenus
- 150 ml lapte batut
- vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 600 grame zahar pudra
- 50 ml lapte
- 50 grame smantana
- vanilie
- colorant alimentar rosu
Cum se prepara:
Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea intr-un bol mare. Separat, amesteca untul cu zaharul, ouale si galbenusul. Toarna ouale peste faina si amesteca bine. Adauga apoi vanilia si coaja de lamaie. Formeaza apoi fursecurile si asaza-le intr-o tava. Da la cuptor pentru 20 de minute.
Pentru glazura, amesteca zaharul pudra cu laptele si smantana. Imparte glazura in doua boluri. Intr-un bol adauga vanilia si in altul colorantul.
Scoate apoi fursecurile si, cu o spatula glazureaza-le, cu alb si rosu. Lasa-le apoi sa se usuce timp de 20 de minute.
3. Tiramisu alb-rosu
Ingrediente:
- 200 grame smantana
- 450 grame mascarpone
- 500 grame capsuni
- 10 piscoturi
Cum se prepara:
Bate bine smantana pana cand obtii o frisca consistenta. Incorporeaza incet si branza mascarpone si lasa la rece cateva minute. Separat, paseaza capsunile.
In cupe individuale, asaza in straturi piscoturile, crema de mascarpone si capsunile. Ultimul strat este bine sa fie de crema alba. Pe deasupra mai poti rade si putina ciocolata neagra.
Sursa foto: tinytiaraparties.wordpress.com