Deserturi

#alcool #desert #desert cu alciool #desert inghetat

5 deserturi inghetate cu alcool

Te pregatesti sa organizezi o petrecere si vrei sa iti intampini invitatii cu niste bauturi si deserturi homemade delicioase si racoritoare? Iti propunem cateva deserturi si bauturi perfecte pentru o petrecere alaturi de prietenii tai, la inceput de toamna, cand vremea de afara inca mai este calduroasa:


1. Shake Dream

Ingrediente:

  • 28 g de lichior
  • 85 g inghetata de vanilie
  • 2 linguri de smantana de gatit
  • vanilie

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele intr-un blender si torna skake-ul intr-un pahar inalt si garniseste-l cu vanilie.


2. Sorbet de mango cu tequila

Ingrediente:

  • 20 g tequila
  • 1 ceasca de mango sorbet
  • 1 cana de suc de portocale


Mod de preparare:

Combina toate ingredientele intr-un blender. Amesteca-le pana cand se omogenizeaza. Adauga tequila, apoi toarna amestecul intr-un recipient si pune-l la congelator pentru opt ore.


3. Granita Rio Royale

Ingrediente:

  • 1 jumatate de cana de zahar
  • 1 cana de apa
  • 50 ml sampanie
  • 40 ml lichior


Mod de preparare:

Fierbe apa cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva apoi combina siropul obtinut cu sampania si lichiorul intr-un vas de sticla. Pune-l la rece si cand incepe sa inghete racaie-l cu o furculita la fiecare 20 de minute. Dupa ce s-a inghetat complet, pune granulele de gheata intr-un pahar si decoreaza-l cu cateva frunze de menta.


4. Inghetata pe bat cu Sauvignon Blanc

Ingrediente:

  • 1 kg si jumatate de capsuni
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 40 g lemongrass
  • 100 ml Sauvignon Blanc


Mod de preparare:

Zdrobeste lemongrass-ul cu sucitorul pentru a elibera uleiurile esentiale. Pune apa cu zaharul la fiert, apoi adauga peste ele si lemongrassul si mai lasa-le sa fiarba 5 minute.

Mixeaza cu ajutorul unui blender capsunile, apoi adauga peste ele vinul si siropul de zahar. Amesteca-le bine apoi toarna compozitia in forme de inghetata si pune-le la congelator pentru
cel putin sase ore.


5. Iaurt inghetat cu vin alb

Ingrediente:

  • 300 g iaurt grecesc
  • 4 linguri de vin alb
  • 1 varf de cutit de scortisoara


Mod de preparare:

Combina toate ingredientele intr-un castron, amesteca-le bine, apoi pune-le intr-un recipient cu capac la congelator pentru trei ore si amesteca-l la fiecare 25 de minute.



Sursa foto: cosmopolitan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete