Deserturi

#inghetata #retete #deserturi #retete inghetata

5 idei de deserturi cu inghetata

Foloseste inghetata ta preferata in deserturile din aceasta vara. Pregateste celor mici biscuiti cu inghetata sau fa un platou cu clatite umplute cu inghetata pentru intreaga familie. Unele deserturi de vara cu inghetata necesita putine ingrediente, pe care este posibil sa le ai deja in bucatarie.

Iata 5 idei de deserturi pe baza de inghetata, pentru aceasta vara:

1. Clatite cu inghetata

Vara, clatitele cu inghetata sunt un desert potrivit, care poate fi facut rapid. Se adauga peste ele fructe proaspete: bucatele de capsuni, fructe de padure etc. Pentru ca preparatul final sa arate bine, da clatitele la frigider 10-15 minute. Acestea se vor intari putin si vor putea fi umplute cu inghetata, fara sa se inmoaie aluatul. Decoreaza-le cu menta proaspata sau cu fructe.

2. Prajiturele sandwich cu inghetata

Prajiturelele sandwich cu inghetata se fac din biscuiti sau fursecuri de casa, folosite ca doua felii de paine pentru sandwich. Umplutura poate fi inghetata ta preferata. Desertul arata foarte bine si poate fi servit cand ai musafiri sau poate fi facut special pentru copii. Cand pregatesti fursecurile, da-le o forma pentru ca desertul sa fie si mai aspectuos. Fa caluti de mare pentru copii sau inimi pentru o intalnire romantica.

3. Inghetata tiramisu

Tiramisu este una dintre cele mai populare prajituri ale verii. Se poate face, insa, o combinatie spectaculoasa cu inghetata, pentru un desert racoritor, dulce si apetisant. Pentru inghetata tiramisu ai nevoie de numai 5 ingrediente.

4. Tarta de inghetata

Tarta de inghetata este unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poti face cu inghetata. Preparatul are nevoie numai de 3 ingrediente: unt, biscuiti si inghetata. Tarta se face rapid, insa trebuie sa stea la rece in jur de 4 ore inainte sa fie servita.

5. Bautura cu portocale si inghetata

Foloseste inghetata la bauturile reci de vara. Combina inghetata preferata cu fructe proaspete pentru o bautura cremoasa, racoritoare. Bautura cu inghetata si portocale se face rapid, din 3 ingrediente simple. O poti servi cand ai musafiri si trebuie sa faci ceva rapid, din ingrediente pe care le ai deja prin casa.

Foto: thismamacooks.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului