Deserturi

#retete cozonac #retete paste #glazura

5 retete inedite de cozonac de Paste

Cozonacul este unul dintre produsele nelipsite de pe masa de Paste. Daca insa vrei sa incerci retete noi, indreapta-te spre bucataria traditionala a altor popoare. Poti face cozonaci cu forme inedite, cu diverse glazuri.

Iata in continuare 5 retete inedite de cozonac :
 

Cozonac mexican
 

Sursa foto: tasteoftx.comCozonacul mexican este o specialitate din bucataria internationala pe care o poti incerca in locul unei retete obisnuite de cozonac. Trasatura caracteristica a acestui preparat este toppingul care ii dau un aspect special. Pentru a gati cozonacul ai nevoie cam de doua ore.
 

Cozonac Gugelhopf
 

Gugelhopf este un cozonac sub forma unei prajituri mari, cu un orificiu in mijloc. Preparatul este specific unor popoare precum nemtii, austriecii, elvetienii etc. Cozonacul se distinge prin forma sa inelara. Umplutura contine diverse ingrediente de la stafide la migdale.
 

Cozonac Tsoureki
 

Sursa foto: countryliving.comUnul dintre cele mai festive tipuri de cozonac este cel cu oua rosii, intregi, prinse in aluat. Incearca o reteta de cozonac grecesc Tsoureki. Acesta simbolizeaza invierea Mantuitorului si este servit in Duminica Mare. Decoreaza-l cu oua rosii si vei obtine unul dintre cele mai frumoase si mai bune preparate pentru masa din prima zi de Paste.
 

Cozonac Panettone
 

Daca iti plac retetele italienesti, de Paste poti incerca sa pregatesti un cozonac Panettone. Acesta se poate gasi in magazine, dar il poti face in casa, cu ingrediente proprii. Cozonacul se distinge prin forma sa inalta, de cupola. Foloseste fructe confiate, ciocolata sau stafide pentru umplutura. Este un cozonac potrivit pentru a fi servit impreuna cu un vin dulce.
 

Cozonac Kulich
 

Sursa foto: dairygoodness.caUn preparat traditional de Paste este Kulich, un cozonac rusesc. Acesta este umplut cu stafide si are o glazura care ii confera un aspect deosebit. Glazura si forma sa de turn sunt cele doua aspecte care il diferentiaza. Serveste-l impreuna cu un vin de calitate la masa de Paste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului