Deserturi

# retete briose #trucuri preparare briose #briose perfecte

5 trucuri pentru prepararea brioselor perfecte

Briosele sunt unele dintre cele mai simpatice si gustoase deserturi pe care le poti prepara in casa. Se prepara repede si sunt pe gustul oricarei persoane. Insa oricat de simplu ar parea de facut, poti gresi cu mare usurinta in anumiti pasi ai retetei, iar briosele pe care le visezi crescute, pufoase si fragede risti sa devina un aluat plesotit, fara forma si consistenta! Iata cateva sfaturi importante care-ti asigura succesul prepararii unor briosele spectaculoase!

1. Asigura-te ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei!

Incepe sa prepari aluatul de briose doar in momentul in care esti sigura ca ingredientele, in special ouale, untul sau laptele au ajuns la temperatura camerei. Se pare ca aluatul este mai fraged atunci cand toate ingredientele au o temperatura constanta.

2. Amesteca separat ingredientele uscate si umede!

Unul dintre cele mai importante secrete ale brioselor perfecte este modul in care amesteci ingredientele in reteta. Cele uscate se amesteca separat de cele ude si abia la sfarsit se combina intre ele.

Ia doua boluri. Intr-unul amesteca ouale, untul topit, laptele si alte ingrediente ude, iar in celalalt, combina faina cu zaharul, pudra de cacao, zaharul vanilat, praful de copt si alte astfel de produse uscate.

La final, toarna amestecul din ingrediente ude peste cele uscate si incepe sa le amesteci cu o lingura sau spatula.

3. Amesteca aluatul doar de jos in sus cu o spatula!

Nu folosi niciodata mixerul in prepararea aluatului de briose. Dupa adaugarea tuturor ingredientelor, amesteca aluatul doar cu spatula si numai de jos in sus, astfel incat aluatul sa-si pastreze o consistenta pufoasa si sa formeze bule de aer in timpul amestecarii lui. Acest sistem de amestecare asigura cresterea brioselor in timpul coacerii.

4. Nu deschide usa cuptorului in timpul coacerii!

Aluatul de briose este destul de pretentios si nu permite fluctuatii de temperatura in timpul coacerii. Astfel, dupa ce ai bagat tava cu briose in cuptorul preincins, sub nicio forma nu mai deschide usa pana cand nu expira timpul de coacere. In caz contrar, risti sa iasa niste briose pleostite, deloc apetisante vizual.

5. Congeleaza briosele care raman nemancate!

Daca ai facut prea multe briose si au ramas nemancate dupa o zi de la prepararea lor, atunci impacheteaza-le si baga-le la congelator. Inghetatea lor este cea mai buna metoda de conservare si de pastrare a prospetimii, gustului si fragezimii lor.

Sursa foto: Eclecticrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului