Deserturi

#retete craciun #dulciuri #deserturi # acadele

Acadele mentolate de Craciun

Fa-le o surpriza copiilor si pregateste-le cateva acadele mentolate de Craciun. Poti jongla cu modelele si culorile. Prinde-le pe bat si aseaza-le intr-un pahar.
 

Ingrediente pentru acadele mentolate de Craciun
 

  • 1 1/2 cani zahar
  • 3/4 cana apa
  • 2/3 cana sirop de porumb
  • 1/2 lingurita crema tartar
  • 1/2 lingurita ulei de menta
  • colorant alimentar rosu sau verde
  • bomboane de menta tocate
  • 10 bete pentru acadele.
     

Cum se prepara acadelele mentolate de Craciun
 

Amesteca zaharul, apa, siropul si crema tartar. Fierbe la foc mediu pana cand zaharul s-a topit. Lasa sa dea in clocot o data. Tine apoi pe foc fara sa amesteci pana cand temperatura ajunge 165 grade Celsius. Ia cratita de pe foc. Adauga uleiul. Pune in cate o ceasca cate 1/4 cana zahar impreuna cu colorantul alimentar.

Da cu unt 10 forme metalice de taiat prajituri si pune-pe intr-o tava cu hartie de copt. Toarna in ele prima compozitie. Adauga cea de-a doua compozitie, turnand in forma dorita pentru model. Scoate forma de prajitura inainte ca acadeaua sa se intareasca. Preseaza in fiecare acadea cate un betisor. Presara firmiturile de bomboane tocate.
 

Cum se servesc acadelele mentolate de Craciun
 

Se servesc la temperatura camerei.


Sursa foto: blaircandy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete