Deserturi

#retete flori de salcam #gogosi flori de salcam #salcam #flori de salcam #gogosi

Au inflorit salcamii! Profita de aceasta perioada si prepara cele mai bune gogosi cu flori de salcam

Gogosile cu flori de salcam sunt delicioase si sunt perfecte pentru zilele de primavara. Le poti prepara pentru a le servi familiei sau, pur si simplu, le poti servi daca ai invitati la masa, pentru a-i impresiona. Sunt absolut delicioase si le poti prepara doar in aceasta perioada a anului.

Ingredientre pentru gogosile cu flori de salcam

  • 5 oua
  • 200 ml de lapte
  • 200 gr de zahar
  • 200 gr de faina
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la un lime
  • esenta de vanilie
  • 20 de ciorchini de flori de salcam
  • putin zahar pudra pentru decor
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara gogosile cu flori de salcam

Rupe florile de salcam de pe crengute si indeparteaza frunzele, daca este cazul. Spala-le apoi in doua-trei ape. Astfel vei indeparta toate insectele (daca este cazul) precum si praful.

Intr-un bol incapator adauga faina, sarea, zaharul, laptele si ouale batute. Mixeaza totul pana obtii o compozitie omogena, putin vascoasa. Adauga apoi coaja de lime si esenta de vanilie. Amesteca bine pana se incorporeaza.

Inmoaie fiecare circhine de flori in aluat si prajeste gogosile obtinute intr-o tigaie cu ulei bine incins. Prajeste gogosile pe ambele parti pana devin aurii.

Scoate-le pe un prosop de hartie de unica folosinta pentru a absorbi uleiul in exces.

Cum se prepara gogosile cu flori de salcam

Asaza gogosile cu flori de salcam pe un platou si presara-le cu zahar pudra. Serveste-le ca atare sau cu dulceata.

Sursa foto: retetemerisor.ro

  •   2018-05-02
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.