Deserturi

#reteta #baclava

Baclava

Baclavaua este unul dintre deserturile preferate in Orientul Mijlociu.  Acest produs dulce de patiserie este facut din foietaj subtire si umplut cu nuca macinata sau fistic, miere de albine si chiar scortisoara .

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 500 gr foietaj de strudel
  • 400 gr nuci
  • 150 gr miere
  • 100 gr zahar
  • O lingura de praf de scortisoara
  • O cana de apa
  • O lingura de zeama de lamaie
  • Esenta de vanilie.

Cum se prepara:

  • Intr-o tava unsa cu unt sau margarina se intinde prima foaie de placinta.
  • Se macina nuca si se amesteca apoi cu scortisoara – jumatate din aceste amestec se intinde peste prima foaie de placinta.
  • Se mai adauga un strat de foi de placinta , unse cu unt sau margarina si apoi jumatatea ramasa din amestecul de nuca cu scortisoara.
  • Peste ultimul strat de nuca se mai adauga inca o foaie de placinta.
  • Tava se da la frigider timp de 10 minute, iar intre timp se incinge cuptorul.
  • Cand tava este scoasa de la frigider, se taie in romburi (sau oric alta forma dorita) si se baga la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (pana cand este rumenita).
  • Separat se prepara siropul: se fierbe o cana de apa, peste care se adauga mierea, zaharul, esenta de rom si o lingura de zeama de lamaie.
  • Siropul se toarna peste baclava dupa ce aceasta este scoasa de la cuptor.
  • Baclavaua se lasa apoi la racit si se baga la frigider.

Cum se serveste:

  • Baclavaua  se presoara cu putina scortisoara, nuca, fistic sau nuca de cocos macinata si se serveste rece.
  •   2009-07-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Popa

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii