Baclavaua cu fructe si fistic este o prajitura foarte aromata si gustoasa. Este o varianta pafumata la clasica reteta de baclava cu nuci.

Ingrediente pentru baclavaua cu fructe si fistic


40 grame unt
20 ml ulei de floarea soarelui
100 grame mango uscat tocat fin
100 grame curmale uscate tocate fin
200 grame fistic tocat
10 grame scortisoara
80 grame miere
aluat subtire filo
40 ml suc de portocale.

Cum se prepara baclavaua cu fructe si fistic

Intr-o cratita topeste untul si uleiul la foc mediu. Intr-un bol amesteca mango, curmalele, fisticul, scortisoara si jumatate din cantitatea de miere.

Incinge cuptorul si unge o tava cu putin din untul topit. Adauga o foaie de aluat si unge cu unt. Repeta operatiunea cu inca 4 foi. Adauga o treime din compozitia cu fructe si repeta intreaga operatiune de doua ori. Ultimul strat de fructe acopera-l cu ultimele foi de luat filo si unge-le cu unt.

Portioneaza baclavaua in patratele. Da tava la cuptor pentru 30 de minute, apoi da focul mai mic si mai lasa 15 minute.

Amesteca restul de miere cu sucul de portocale intr-o cratita pe foc. Cand baclavaua este gata, scoate de la cuptor si toarna pe deasupra sucul. Lasa sa se raceasca.

Cum se serveste baclavaua cu fructe si fistic

Baclava cu fructe si fistic se serveste ca tare.
 

  •   2012-04-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii