Deserturi

#baclava #regele cofetarilor # retete buddy valastro #buddy valastro

Baclava cu miere si sirop de musetel, dupa reteta originala a "Regelui cofetarilor"

Baclavaua, probabil unul dintre cele mai populare deserturi turcesti, e apreciata datorita savorii sale, dar si a modului relativ simplu de preparat. Celebrul Chef Buddy Valastro i-a adaugat o aroma florala aparte: musetelul. Iata reteta brevetata de cel cunoscut si drept "Regele cofetarilor":

Baclava cu miere si sirop de musetel

Sursa foto: bintrhodaskitchen.blogspot.com

Ingrediente

Pentru sirop:

  • 2 cesti de apa
  • 12 pliculete de ceai de musetel
  • 2 cani zahar
  • 1 cana miere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 seminte de cardamom

Pentru umplutura:

  • 200 grame fistic decojit si zdrobit
  • 300 grame nuca pisata
  • 1/3 cana zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 varf lingurita cardamom praf
  • foi de patiserie
  • 1 cana unt topit

Mod de preparate

Prepara mai intai siropul. Fierbe doua cesti de apa intr-un ibric si adauga pliculetele de ceai de musetel. Dupa 10 minute, scoate-le si adauga zaharul, mierea, sucul de lamaie si semintele de cardamom. Fierbe la foc mediu amestecand pana cand se dizolva zaharul. Lasa-l pe foc 5-7 minute pana cand amestecul se ingroasa si ia forma unui sirop. Scoate semintele de cardamom si lasa sa se raceasca.

Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-un castron, amesteca nuca pisata cu fisticul zdrobit, zaharul, scortisoara si cardamomul.

Unge cu unt o tava adanca. Aseaza 10 foi de placinta pe care unge-le pe rand cu unt topit. Toarna o treime din umplutura, apoi acopera cu 5 foi, mai pune un rand de umplutura, alte cinci foi, ultimul rand de umplutura si acopera cu inca 10 foi. Ai grija sa le ungi pe toate cu unt. Indeasa marginile in tava, apoi cu un cutit ascutit taie baclavaua, da-o la cuptor pana devine aurie, iar cand inca este calda mai taie odata pe urmele deja facute si toarna deasupra siropul de musetel.

Se serveste dupa cel putin patru ore.

Cine este Buddy Valastro?

Buddy Valastro este un bucatar de origine siciliana, devenit faimos in SUA datorita emisiunilor televizate pe care le prezinta: "Regele bucatarilor", "Regele cofetarilor" si "Urmatorul mare bucatar".

Chef Valastro s-a remarcat prin creatiile sale culinare unice in aria patiseriei, impresionand o lume intreaga cu torturile lui demne de un patiser de renume. A inceput sa lucreze la varsta de 11 ani in cofetaria deschisa de familia sa, invatand de la tatal lui ce inseamna sa fii cel mai bun dintre patiseri. Iscusinta lui Buddy Valastro nu se opreste insa la prajituri, acesta fiind creatorul unor retete culinare fabuloase din toate ariile bucatariilor internationale.

Sursa foto: imgkid.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului