Vrei sa iti intampini musafirii cu un desert savuros si sanatos? Iti propunem o delicioasa reteta de banane cu ciocolata si nuca de cocos foarte racoritoare, perfecta pentru aceste zile caniculare.
Ingrediente pentru bananele cu ciocolata si nuca de cocos:
- 4 banane mari coapte, decojite si taiate in treimi transversal
- 3/4 ceasca fulgi de ciocolata demidulce sau dulce-amaruie
- 1/4 ceasca de nuca de cocos maruntita
Cum se prepara bananele cu ciocolata si nuca de cocos:
Intinde pe blatul de lucru o foaie de copt, apoi asaza pe ea bananele si infige in fiecare bucata un stick de inghetata. Topeste fulgii de ciocolata la microunde, aproximativ 4 minute, apoi acopera fiecare bucata de banana cu ciocolata topita cu ajutorul unei spatule de cauciuc si presara deasupra nuca de cocos.
Pune apoi bananele la rece pentru aproximativ doua ore.
Cum se servesc bananele cu ciocolata si nuca de cocos:
Bananale cu ciocolata si nuca de cocos se servesc reci, simple, de fiecare data cand ai pofta de un desert delicios si hranitor.
Sursa foto: eatingwell.com