Basboosa este un preparat exotic, in care ingredintele principale sunt grisul si migdalele.

Ingrediente pentru basboosa

Blat

0,5 kg gris

50-60 g unt topit

300 g zahar

300 g iaurt gras

50 g migdale tocate

1/2 lingurita drojdie uscata

Sirop

100 ml apa

1 lamaie (zeama)

100 g zahar

Cum se prepara basboosa

Amesteca iaurtul si zaharul, adauga treptat grisul, apoi pune untul topit si drojdia uscata. Incorporeaza migdalele maruntite.

Pune acest amestec intr-un vas termorezistent, uns cu unt si lasa-l la odihna, cateva ore. Portioneaza aluatul in forme geometrice egale, apoi pune-l la copt, circa 30 de minute, la foc mediu.

Dupa acest timp, scoate aluatul si decoreaza-l cu migdale intregi, pe suprafata fiecarei portii obtinute. Baga basboosa din nou la cuptor, pana capata o culoare aurie.

Lasa desertul la racit si prepara siropul.

Fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie, pana obtii un sirop gros.

Toarna siropul peste prajitura, chiar inainte de servire.

Cum se serveste basboosa

Serveste basboosa cu siropul de lamaie.

Foto: lilandra.com

  •   2012-06-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii