Deserturi

#migdale #retete #deserturi #gris #basboosa

Basboosa

Basboosa este un preparat exotic, in care ingredintele principale sunt grisul si migdalele.

Ingrediente pentru basboosa

Blat

0,5 kg gris

50-60 g unt topit

300 g zahar

300 g iaurt gras

50 g migdale tocate

1/2 lingurita drojdie uscata

Sirop

100 ml apa

1 lamaie (zeama)

100 g zahar

Cum se prepara basboosa

Amesteca iaurtul si zaharul, adauga treptat grisul, apoi pune untul topit si drojdia uscata. Incorporeaza migdalele maruntite.

Pune acest amestec intr-un vas termorezistent, uns cu unt si lasa-l la odihna, cateva ore. Portioneaza aluatul in forme geometrice egale, apoi pune-l la copt, circa 30 de minute, la foc mediu.

Dupa acest timp, scoate aluatul si decoreaza-l cu migdale intregi, pe suprafata fiecarei portii obtinute. Baga basboosa din nou la cuptor, pana capata o culoare aurie.

Lasa desertul la racit si prepara siropul.

Fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie, pana obtii un sirop gros.

Toarna siropul peste prajitura, chiar inainte de servire.

Cum se serveste basboosa

Serveste basboosa cu siropul de lamaie.

Foto: lilandra.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului