Batoanele cu merisoare sunt prajiturele usor de preparat, ideale pentru gustarea de la cafea sau ceai. Poti folosi atat merisoare confiate, cat si proaspete, si mai poti adauga si alte fructe uscate.
Ingrediente pentru batoanele cu merisoare
- 25 grame faina
- 100 grame zahar brun
- 1 lingurita sare
- 350 grame unt taiat in cubulete
- 170 grame zahar alb
- 50 ml sirop de artar
- 300 grame merisoare tocate
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 400 grame nuci tocate
- 60 grame ciocolata amaruie tocata
Cum se prepara batoanele cu merisoare
Intr-un blender, amesteca faina, zaharul brun si sarea. Adauga 150 de grame de unt si amesteca bine, pana obtii un aluat sfaramicios. Presara aluatul intr-o tava si da la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp, topeste untul intr-o cratita. Adauga zaharul, siropul de artar si putina sare si lasa pe foc pana cand incepe de fiarba. Adauga merisoarele si amesteca.
Ia cratita de pe foc, adauga vanilia si nucile. Toarna compozitia peste aluat si lasa sa se raceasca complet.
Topeste ciocolata si toarna peste prajitura. Lasa sa se raceasca complet, dupa care feliaza.
Cum se servesc batoanele cu merisoare
Batoanele cu merisoare se servesc reci, la cafea sau la ceai.
Sursa foto: closetcooking.com