Vrei un desert savuros, invaluit in ciocolata si caramel, care sa iti incante instantaneu papilele gustative? Incearca niste batoane fainoase, crocante cu ciocolata si caramel.
Ingrediente pentru batoanele fainoase cu ciocolata si caramel:
- 1 ceasca de unt
- 1 cana de zahar pudra
- 2 lingurite extract de vanilie
- 2 cani faina
- 1/4 lingurita de sare
- 1 cana de zahar
- 1 ceasca cu smantana
- 1/2 cana sirop de porumb
- 1/2 cana unt
- ciocolata
- sare de mare
Cum se prepara bastoanele fainoase cu ciocolata si caramel:
Mixeaza untul intr-un bol mediu pana cand devine o crema. Incorporeaza in el zaharul pudra si 1 lingurita de extract de vanilie. Combina faina cu sarea intr-un castron, apoi adaug-o treptat si amestecul de unt.
Pune aluatul intr-o tava de copt si da-l la cuptor pentru 25 de minute.
Amesteca zaharul cu 1/2 ceasca de smantana, siropul de porumb si untul intr-o oala mare de 2 litri. Lasa compozitia sa fiarba la foc mediu, aproximativ 10 minute, pana cand se dizolva zaharul.
Amesteca restul de 1/2 ceasca de smantanta cu 1 lingurita de extract de vanilie si toarna si aceasta compozitie in amestecul de zahar. Lasa-le sa fiarba 5 minute, apoi toarna amestecul peste aluatul de fainoase si da compozitia la frigider pentru cel putin o ora.
Cum se servesc batoanele fainoase cu ciocolata si caramel:
Batoanele fainoase se servesc reci, imbracate in ciocolata topita.
Sursa foto: myrecipes.com