Daca ai pofta de un desert usor, fara prea multe calorii, poti pregati o bavareza de iaurt cu sos de capsuni.

Ingrediente pentru bavareza cu iaurt si sos de capsuni

Pentru bavareza

250 ml lapte integral

250 ml iaurt integral

250 ml smantana dulce

1 lingura zahar

3 foi gelatina

Pentru sos

300 g capsuni

100 g zahar

Cum se prepara bavareza cu iaurt si sos de capsuni

Pune gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, toarna laptele si zaharul intr-o cratita, apoi pune-le la fiert, amestecand din cand in cand.

Adauga gelatina stoarsa bine peste laptele clocotit, dizolv-o si lasa amestecul sa se raceasca.

Incorporeaza iaurtul si smantana batuta in amestecul anterior, amestecand totul de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Toarna bavareza intr-o forma de chec si da-o la frigider, minim o ora.

Intre timp, pregateste sosul de capsuni. Spala capsunile, curata-le de codite, mixeaza-le cu un blender si amesteca totul cu zahar.

Cum se serveste bavareza cu iaurt si sos de capsuni

Serveste bavareza cu sos de capsuni si decor de menta proaspata.

  •   2012-05-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii