Deserturi

#zahar #vanilie #oua

Bezele

Bezelele sunt prajituri delicate si dulci, potrivite pentru ceai sau cafea. Sunt usor de preparat si au o savoare aparte. Bezelele pot fi preparate si cu cacao, pentru un aspect si un gust puternic. De asmenea, poti folosi si coloranti alimentari lichizi pentru a obtine bezele in toate culorile curcubeului.
 

Ingrediente pentru bezele
 

  • 6 albusuri
  • 5 grame bitartrat de potasiu
  • 300 grame zahar
  • 5 grame extract vanilie
  • 50 grame migdale pisate, pentru ornare.

 

Cum se prepara bezelele
 

Intr-un bol amesteca cu mixerul albusurile pana formeaza o puma . Adauga bitartratul de potasiu si continua sa amesteci spuma de albusuri. Adauga treaptat si zaharul, continuand sa amesteci.

Cand spuma este consistenta adauga si extractul de vanilie. Amesteca spuma pana cand tot zaharul se dizolva. Cu ajutorul unei linguri aseaza bezelele pe o tava unsa cu un si tapetata cu hartie de copt.

Deasupra presara migdalele pisate. Da tava la cuptorul incins in prealabil.

Lasa bezelele la cuptor timp de 90 de minute, la foc potrivit. Bezelele sunt gata cand capata o culoare pala si devin crocante.

Daca vrei bezele crocante, dupa ce inchiz focul, lasa-le sa se raceasca in cuptor. Daca iti plac bezelele mai moi, dupa ce sunt gata, scote-le imediat din cuptor si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
 

Cum se servesc bezelele
 

Bezelele se servesc ca atare. Sunt potrivite si pentru ceai sau cafea.

  •   2011-02-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii