Ingrediente pentru bilutele cu cirese invelite in ciocolata
- 110 grame unt
- 200g zahar
- 1 ou mare
- 1 fiola esenta de vanilie
- 200g faina
- 70g cacao
- 1/2 lingurita sare
- 1 plic praf de copt
- 48 de cirese
Pentru frosting:
- 170g cipsuri de ciocolata
- 1/2 cana lapte condensat
- 2 linguri zeama de la cirese
Cum se prepara bilutele cu cirese invelite in ciocolata
Intr-un bol pentru mixer amesteca untul cu zaharul pana obtii spuma fina. Incorporeaza apoi oul si vanilia.
Intr-un alt bol amesteca faina, cacaoa, sarea si praful de copt. Adauga treptat acest amestec peste cel de unt si framanta aluatul foarte bine.
Imparte-l apoi in 48 de bucati egale. Formeaza bilute pe care sa le adaugi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In fiecare biluta, apasa cate o cireasa, pana este inghitita pe jumatate de aluat.
Pentru frosting, topeste ciocolata in laptele consensat, la temperatura doarte mica. Amesteca constant in compozitie. La final adauga cele doua linguri de suc de cirese. Adauga cate o lingurita de frosting peste fiecare cireasa.
Coace bilutele la 180oC, timp de 10-12 minute. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.
Sursa foto: thebakingchocolatess.com