Biscuitii de Paste reprezinta un desert pe care il poti servi atat in primele 3 zile de Paste, cat si intr-o perioada obisnuita din an. Sunt usor de facut si nu dureaza mult sa fie gatiti. Pentru copii, astfel de biscuiti sunt o surpriza placuta.

Ingrediente pentru biscuiti de Paste
 

  • 125 g unt
  • ½ cana zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 1 ½ linguri miere
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite ghimbir macinat
  • 1 ½ lingurite scortisoara macinata
  • 1 cana zahar pudra
  • ½ lamaie
     

Cum se prepara biscuitii de Paste
 

Amesteca untul si zaharul cu un mixer, astfel incat sa obtii o crema. Apoi adauga galbenusul de ou si mierea si amesteca iar. Pune in compozitie faina, bicarbonatul, ghimbirul si scortisoara si amesteca. Apoi foloseste o lingura pentru a obtine un aluat.

Intinde aluatul in doua foi si pune-le in frigider sa se intareasca. Apoi scoate-le si cu ajutorul unor forme de biscuiti (iepuri, oua, puisori etc) taie in aluat. Fa mici crestaturi pentru a desena ochii,mustatile si celelalte detalii. Apoi incinge cuptorul la 180 grade Celsius si pune biscuitii sa se coaca un sfert de ora. Scoate-i si lasa-i sa ajunga la temperatura camerei.

Amesteca zaharul pudra si zeama de lamaie, treptat, pana cand obtii o glazura . Pune glazura intr-un con si deseneaza pe suprafata biscuitilor, pentru a-i decora dupa cum doresti. Asteapta sa se intareasca glazura.
 

Cum se servesc biscuitii de Paste
 

Se servesc proaspeti.

  •   2011-04-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii